Baptist Leaders' Orientation

Baptist Leaders Orientation

Baptist Leaders' Orientation

This one-day orientation is for anyone in leadership roles within Baptist churches or connected organisations in New Zealand, who desire an introduction to ‘being’ Baptist in Aotearoa New Zealand. The programme for the day includes teaching on Baptist distinctives and how being Baptist in Aotearoa New Zealand is different to other parts of the world. There will be opportunities to meet people in Baptist Union ministry roles, hearing what they do and how they serve leaders and local churches. There is also the added bonus of meeting others who are leading within the Baptist Union of New Zealand in pastoral leadership, chaplancy, and missional leadership roles. We hope that this day together may be the start of some relational support together within the movement of Baptist churches.

The location of Baptist Leaders’ Orientation will move from year to year, alternating between South and North Island locations.

Provisional Baptist Leaders’ Registration

From 1 November 2018, this one-day orientation is a compulsory component of Provisional Baptist Leaders’ Registration – the two-year period from first registering. This one-day orientation can be done in either of the two years of Provisional Registration.

Proposed format of the day (2019)

The timeframe allows people from out of town to return home at the end of the day, or just have one overnight stay, with some being able to make it there-and-back in one day (eg: 6am flight from Christchurch, 7pm return flight).

2019

Date: Thursday 22 August 2019, 8am - 5.30pm

Location: Auckland: Baptist National Centre and Carey Baptist College, 473 Great South Road, Penrose.

Click here to register. For more information email us a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Draft outline of the day, subject to change

8am

Mihi Whakatau
(karanga, karakia. whaikōrero - formal speech of welcome, waiata, hongi...)
Breakfast and introductions

60 min

 

9am

The Baptist Union of NZ

30 min

Charles Hewlett (Baptist National Leader)

9.30am

The Baptist Dynamic – theology and practice: a Baptist vision of church.

60 min

Andrew Picard & John Tucker (Lecturers, Carey Baptist College)

10.30am

Morning Tea

30 min  

11am

The Baptist Dynamic... continued.

90 min

 

12.30pm

Lunch

45 min

 

1.15pm

Baptist Administration & the National Centre

30 min

Winston Hema (Baptist National Administrator)

1.45pm

The New Zealand Baptist Missionary Society

30 min

Andrew Page (NZBMS Acting General Director)

2.15pm

National Ministry Heads on video:

1.     Manatu Iriiri Maori

2.     Children & Families

3.     Neighbourhood & Justice Initiatives

4.     Multicultural Inclusion Ministries

5.     Baptist Youth Ministries

5 min each,

30 min total

On video:

David Moko

Karen Warner

Ruby Duncan

Steve Davis

Brian Krum

2.45pm

Ministry Heads Q&A

30 min

 

3.15pm

Afternoon tea with Ministry Heads

30 min

 

3.45pm

Carey Baptist College

30 min

John Tucker (Principal, Carey Baptist College)

4.15pm

Engaging with Scripture together

45 min

Charles Hewlett (Baptist National Leader)

5pm

Poroporoaki

30 min

Andrea Sergeant (Centre for Lifelong Learning)

5.30pm

END

   
 
Click here to register. For more information email us a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 
[Page last updated 6 August 2019]

Login



Contact Us

  • add473 Great South Road
    Penrose
    Auckland 1061
    New Zealand

  • postPO Box 12149
    Penrose
    Auckland 1642
    New Zealand

  • envelopelifelonglearning@carey.ac.nz

MAILING LIST

  • Facebook
  • Twitter
  • youtube